21 augusti 2013

Asiatisk kokosfisk med smak av röd curry

Här kommer en snabb och enkel fiskrätt som får härliga asiatiska smaker med hjälp av kokosmjölk, röd curry och fisksås. Som tillbehör serverade jag basmatiris men varför inte prova lite nudlar till.

Asiatisk kokosfisk med smak av röd curry
(4 portioner)

400-600 torskfilé (eller annan vit fisk)
0,5 tsk salt

0,5 gul lök
1 st liten vitlöksklyfta
1 tsk rapsolja
1 tsk röd currypasta
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1,5 dl kokosmjölk
1 tsk fisksås
ca 1 msk maizenamjöl + vatten till redning

Putsa torskfilén och skär fisken i ca 5 cm breda bitar, salta på den och låt den vila medans såsen görs i ordning. 
Finhacka lök och vitlök, värm rapsolja i en djup stekpanna och sautera löken tills den börjar mjukna. Tillsätt då currypastan och låt den brynas med några minuter. Slå därefter på vatten tillsammans med grönsaksfond och låt allt koka upp. Blanda därefter i kokosmjölken och fisksås. Låt nu såsen koka i ca 5 minuter och red därefter av den med maizenaredning till en simmig men inte tjock sås.
Lägg därefter i fiskbitarna så att de täcks av såsen och låt allt sjuda på medelvärme tills fisken är genomkokt, räkna med ca 4-5 minuter.


Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
 
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar