16 oktober 2012

Ugnsstekt sejfilé med sprött cornflakes- och limetäcke

Här kommer en fiskvariant som är ett mellanting mellan fiskgratäng och panerad fisk. Istället för att rulla fisken i panering så gör jag ett täcke som breds på fisken och sedan får den stekas i ugn.




Ugnsstekt sejfilé med sprött cornflakes- och limetäcke
(4 portioner)

400 gram sejfilé (fryst)
1 krm salt
svartpeppar, nymalen (efter egen smak)

5 dl cornflakes
0,5 dl flytande margarin
1 lime, saft och skal 

Tina fisken ordentligt och lägg den sedan i en smord ugnsfast form, krydda fisken med salt och peppar.
Mixa cornflakes till ett grovt mjöl, blanda sedan samman det med flytande margarin samt saft och rivet skal från en lime. Fördela blandningen över fisken och sätt sedan in formen i ugn på 225 grader i ca 10 minuter. Ytan ska ha fått en fin färg och blivit krispig samtidigt som fisken ska vara färdigkokt. 

Jag serverade den tillsammans med kokt potatis och en klick crème fraiche samt lite färska grönsaker.


Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

1 kommentar: